Pui de Oac

Pui de Oac



Cineva mă întreba zilele trecute de ce-ar mânca pui de baltă și nu pui? Răspunsul este simplu: pentru că poți și pentru că vrei. Când vine vorba de ceea ce îți dorești, este inutil să pui întrebări altora, ei vor alege în numele lor. Sau în baza propriilor preferințe culinare, în acest caz. Eu, de pildă, omul din spatele cuvintelor, un anonim ce trăiește, respiră și mănâncă la fel ca orice alt ins, la început am ales să mănânc pui de baltă din pură curiozitate. Pentru că îmi doream să simt un nou gust, să descopăr altă aromă, să aflu ceva nou despre mine și despre o stare aparte de bine promovată în peisajul bucureștean de restaurantul Le OacOac Bistro. Pentru câteva zile am fost chiar mai fericit decât în mod obișnuit. De ce? E adevărat că nu câștigasem la loto și nici nu descoperisem misterul lumii, dar simpla experiență propusă de bistro-ul din Bulevardul Libertății nr. 20 a venit ca o completare a ceea ce știam deja: nu ai cum să spui despre un anumit lucru că îți place sau nu fără să îl testezi. Trăim prea mult din experiențele cunoștințelor noastre, din tabuu-urile sădite de oamenii lângă care ne-am format, din ce preferă alții. Am ajuns chiar să credem că aceleași lucruri ne-au plăcut din totdeauna fără să ne întrebăm și să ne răspundem singuri, căutând, experimentând.

De ce-ai mânca pui de baltă și nu pui? Din același motiv pentru care călătorești, citești, asculți muzică, urmărești știrile, îți cumperi apă sau un nou after-shave de pe rafturile din supermarket. Pentru că viața și lumea în sine sunt prea frumoase pentru a le refuza fațetele sub care ni se arată. E uman să aspiri. E divin să descoperi. Cu această filosofie, Le Oac Oac Bistro își întâmpină oaspeții în acest nou sezon.




top

Comanda catering

Te vom contacta in scurt timp!
×