Picioruşe de broască cu ciuperci

Picioruşe de broască cu ciuperci

De
Picioruşe de broască cu ciuperci
Ingrediente:
  • picioruşe de broască 20
  • ciuperci 300 gr.
  • unt :150 gr.
  • făină :50 gr.
  • smântână :200 ml.
  • vin alb sec :100 ml.
  • ceapă roşie :1
  • orez brun :200 gr.
  • roşii proaspete :100 gr.
  • boia de ardei dulce:1/2 lingurita
  • pătrunjel:1 legatura
  • sare si piper:dupa gust
Picioruşele de broască se condimentează cu sare, piper şi se trec prin făină amestecată cu boia. Apoi se frig în unt. După aceea, picioruşele de broască se scot şi se pun într-un vas. În untul rămas se căleşte ceapa (care trebuie tocată foarte mărunt), apoi se adaugă ciupercile, se presară făină, se sting cu smântână şi vin. Se lasă să dea în câteva clocote. Peste această compoziţie se pun şi picioruşele de broască şi se mai lasă la fiert 15 minute.

Separat, se fierbe orezul brun în apă (în apă se pune sare înainte de a fi adăugat orezul). Se scurge, se pune într-o farfurie şi se ornează cu câteva felii de roşii peste care se presară pătrunjelul tocat. Se prepara garnitura:se fierbe orezul brun in apa sarata.Se scurge, se pune intr-un bol si se garniseste cu felii de rosii si se presara cu patrunjel verde tocat.

Picioruşele de broască se servesc cu garnitura de orez. Un vin alb sec completează perfect acest "tablou" delicios.

top

Comanda catering

Te vom contacta in scurt timp!
×