Pui de baltă gătiţi franţuzeşte

Pui de baltă gătiţi franţuzeşte

De
Pui de baltă gătiţi franţuzeşte
Ingrediente:
  • pulpe 25
  • lamaie 1
  • bere blondă  30 ml
  • vin alb sec  300 ml
  • smântână  20 ml.
  • unt  100 gr.
  • gălbenuş crud  1
  • făină  100 gr.
  • căţei de usturoi  3-5
  • cepe mijlocii 2
  • pătrunjel verde tocat 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
Pulpele se pun într-un castron, se stropesc cu bere şi se ţin la rece 2-3 ore. Se scot pulpele, se tăvălesc prin făină. Ceapa se toacă mărunt, la fel şi usturoiul, se căleşte în unt până devine transparentă. Se adaugă treptat pulpele şi se prăjesc cu atenţie să nu se ardă, cca 10 minute. Se adaugă vinul, sarea, piperul şi se fierb înabuşit 10-12 minute. Gălbenuşul se bate şi se amestecă cu smântâna. Sosul astfel făcut se pune peste pulpe, se adaugă suc de lămâie şi pătrunjelul verde.

top

Comanda catering

Te vom contacta in scurt timp!
×